2023. augusztus 28.

Itt a vállalati ChatGPT, bár a Microsoft partner a cégeinek eddig is volt

Hétfő este tett közzé a OpenAI, hogy kiadja a ChatGPT nagyvállalatoknak szánt verzióját, növelve az átfedést azokban a szolgáltatásokban, amit az OpenAI és pénzügyi támogatója, a Microsoft kínál az ügyfeleknek.

A ChatGPT Enterprise nagyobb biztonságot, adatvédelmet és nagyobb sebességű hozzáférést kínál az OpenAI technológiájához, közölte a cég. Az első ügyfelek közé tartozik a Block, a Carlyle és az Estée Lauder Companies - írja a Reuters.

Amikor az OpenAI novemberben kiadta az egyénekre szabott ChatGPT-t, elindította a generatív mesterséges intelligencia őrületét, és minden téren használni kezdték a napi feladatokban az írástól a programkódolásig, és az MI januárban elérte a 100 millió havi aktív felhasználót.

A Reuters és az Ipsos közös közvélemény-kutatása szerint az Egyesült Államokban nagyon sokan használták a ChatGPT-t a munkával kapcsolatos feladatok megoldására, bár munkaadóik ennek egyáltalán nem örültek, sőt inkább tartottak tőle.

A ChatGPT Enterprise elindításával az OpenAI azt reméli, hogy a munkaadók bizalma visszatér majd, és nem tartanak többé a ChatGPT munkahelyi használatától.

Használhatták már vállalatok a ChatGPT-t

Ez nem forradalmi dolog, mert a Microsoft az Azure OpenAI szolgáltatáson keresztül már hozzáférést biztosít a ChatGPT-hez a vállalkozások számára, de a használatához a vállalkozásoknak az Azure, a Microsoft felhőalapú számítási platformjának ügyfeleinek kell lenniük, más eddig nem vehette igénybe vállalati szinten az MI-t.

chatgpt

Az OpenAI szerint az új termék, a ChatGPT Enterprise-előfizetőknek nem kell a használatért előfizetniük az Azure-ra. Az OpenAI és a Microsoft már korábban is bemutatott egymást átfedő szolgáltatásokat, és nem világos, hogy a két cég mennyire verseng egymással az ügyfelekért. Hiszen a Microsoft eddig is kínált hasonló szolgáltatást egy csomagban az Azure felhőalapú technológiával, és mellettük most a ChatGPT is elkezdte árulni ugyanezt bármelyik vállalatnak.

Arra a kérdésre, hogy a ChatGPT Enterprise versenyez-e a Microsofttal az ügyfelekért, az OpenAI szóvivője azt mondta, hogy  ez két külön termék, és most "az ügyfelek kiválaszthatják, melyik platform a megfelelő a vállalkozásuk számára".

Vállalati internet: Tarr.hu

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram