Népszerűbb az otthoni kémkamera

Ahogy a térfigyelő kamerákat egy-két évtizede, úgy a videós kapucsengőket is üdvözli a rendőrség. Még akkor is, ha a felszerelésük felveti annak a kérdését, hogy az üzemeltetője jogtalan megfigyelést hajt-e végre, a felvétel használható-e a bíróság előtt és van-e társadalmi hasznuk ezeknek a rendszereknek.

A videós kapucsengők előnyeit egyszerű sorolni. Szolgáltak már bizonyítékul, ijesztettek el betőrőt, buktattak le csomagokat hajító futárt. A termék legnagyobb lobbistájának, Jessica Randle-nek a csatornáját közel 400 millióan nézték meg. A nő úgy gondolja, hogy az eszköz alapvető otthonbiztonsági berendezés.

Okoscsengő és kémkamera

Az Egyesült Államokban az okoscsengők 2017-es megjelenése óta nő a példányszám. 2021-ben 11,7 millió példányt adtak el ilyen eszközből. A termék népszerű a kütyüfejleszők között is, mert a videók fehőben való tárolásáért havidíjat lehet szedni.

A londoni Metropolitan Police szerint a felvételek segítettek már megoldani bűnügyeket, ugyanezt mondja a Greater Manchester Police is. Bizonyítéknak megfelelnek akár a videofelvételből kinyert állóképek is.

A polgárjogvédők szerint a rendőrök szabályozás nélkül férnek hozzá a felvételekhez. Esetenként a kamera tulajdonosának sem kell rábólintania a nyersanyag kiadására.

Vállalati internet: Tarr.hu

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram