2023. szeptember 21.

Okosgyűrűk: egy folyamatosan növekvő piac, figyeljünk rá

Az okosgyűrűk piaca virágzik, és úgy tűnik, hogy ez a termék nem tűnik el, itt marad velün. Mindig felbukkan néhány új hordható eszköz, ami körül nagy a felhajtás, majd elfelejtjük, de az okosgyűrűk jövője fényesnek tűnik. Nézzük mit tudnak, és mire lehetnek jók még a jövőben.

Az okosgyűrűk kicsi és diszkrét hordható eszközök, ideálisak azok számára, akik nagy okosóra vagy például fitneszkarkötő viselése nélkül szeretnék kihasználni a hordható eszközök előnyeit.

Mire használjuk az okosgyűrűt?

Az okosgyűrűk legnépszerűbb felhasználási módja az egészségügyi kontroll, és a fitnesz funkciók. A nagyobb hordható okos eszközökhöz hasonlóan az egészségügyi mutatókat gyűjtik össze beleértve a pulzusszámot, a lépéseket, az alvást és még az edzéseket is. A gyűrű helyzete az ujj körüli vékony bőr miatt remek hely a pulzusszám mérésére. Tehát általában nagyobb pontosságot kapunk az okosgyűrűkből, mint az okosórákból. Ezért váltak hiteles és megbízható egészségügyi eszközökké.

Az okosgyűrűk másik népszerű felhasználási módja jelenleg is az érintés nélküli fizetés, akárcsak az okostelefonok és az okosórák esetében, de ez kisebb, nehezebben veszíted el, egyszóval itt is vannak előnyei a többi eszközhöz képest. Biztonságosabb mint egy telefon, kisebb mint egy óra, és még jóval olcsóbb is, akár már pár tízezer forintért vásárolhatunk egyet.

Mire használható az okosgyűrű?

Ez azonban még csak a kezdet, egy sor fontos funkciót rejtenek még az folyamatban lévő új fejlesztések.  Az okosgyűrűk tehát olyan viselhető eszközök, amelyek számos hasznos funkciót kínálnak a felhasználók számára. Bár a technológia folyamatos fejlődés alatt áll, néhány közös felhasználási terület és potenciális jövőbeli fejlesztési irányok a következők lehetnek.

Értesítések és kommunikáció

Az okosgyűrűk lehetővé teszik az értesítések fogadását, például hívások, üzenetek és alkalmazásértesítések formájában. Ezek a készülékek segíthetnek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és az információk gyors elérésében.

Egészségügy és fitnesz

A legnépszerűbb funkció ez, az okosgyűrűk többnyire tartalmaznak szenzorokat, amelyek képesek követni az aktivitást, a pulzust, az alvásmintákat és más egészségügyi adatokat. Ezek az eszközök segíthetnek a felhasználóknak az egészségük nyomon követésében és a fitneszcélok elérésében.

Navigáció és térképek

Okosgyűrűk segítségével könnyen navigálhatunk és térképekkel összekapcsolva pontos és hasznos adatokat küld. Az érintőképernyők és a beépített GPS rendszerek lehetővé teszik a helyszínek keresését és a navigációt.

Fizetések

Ahogy írtuk erre már sokan használják az eszközt, hiszen egyes okosgyűrűk már NFC (Near Field Communication) technológiát használnak a fizetések végrehajtására. Ezekkel az eszközökkel könnyedén fizethetünk érintéssel az elfogadó termináloknál.

Okosotthon-vezérlés

A mobiltelefonunk gyakran kitesszük otthon, az órát is ritkán viseljük, de a gyűrű maradhat rajtunk. Így az okosgyűrűk segítségével irányíthatjuk az otthoni okoseszközöket, például a fényeket, a termosztátot, a zárakat és a szórakoztató rendszereket.

Üzleti alkalmazások

Az okosgyűrűket üzleti környezetben is használhatják például konferenciahívásokhoz, üzleti értesítések küldéséhez és naptárkezeléshez.

okosgyűrű

A Samsung Galaxy okosgyűrűje nemcsak hasznos, de tetszetős is

Mi jöhet még jövőben az okosgyűrűk területén?

Szenzorok és egészségügyi funkciók fejlesztése

Az okosgyűrűk további egészségügyi szenzorokkal és alkalmazásokkal bővülhetnek, lehetővé téve például a véroxigénszint mérését vagy az EKG rögzítését.

Akkuélettartam növelése

A hosszabb akkumulátor-élettartam elérése érdekében folyamatos fejlesztésekre számíthatunk, hogy az okosgyűrűk ne csak napközben, hanem éjszaka vagy akár több napig is használhatók legyenek. Ez a legnagyobb hátránya az eszköznek, ugyanakkor ebben látható legegyszerűbben a fejlődés.

Virtuális valóság és kiterjesztett valóság integráció

Az okosgyűrűk lehetővé tehetik virtuális valóság és kiterjesztett valóság élmények megosztását és használatát.

Személyes asszisztensek

Az MI-alapú személyes asszisztensek továbbfejlesztése lehetővé teheti a jobb kommunikációt és együttműködést az okosgyűrűk és a felhasználók között.

Az okosgyűrűk piaca folyamatosan bővül, a fejlesztők és gyártók valószínűleg továbbra is új és innovatív alkalmazásokat hoznak létre az eszközökön. Az is fűti a fejlesztéseket, hogy jelenleg a legnagyobb cégek versenyeznek ezen a területen, mint a Samsung vagy az Apple. Dinamikusan fejlődő piacról van szó, így aztán azoknak a felhasználóknak, akik érdeklődnek az okosgyűrűk iránt, érdemes figyelniük az új technológiai fejlesztéseket és termékeket, hogy megtalálják az igényeiknek legmegfelelőbbet.

Vállalati internet: Tarr.hu

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram