2023. szeptember 26.

A ChatGPT pár hét múlva már beszélni is fog velünk, és képeket elemez

Az OpenAI által fejlesztett ChatGPT hamarosan jelentős frissítést kap, amely lehetővé teszi a hatalmas sikerrel rajtolt chatbot számára, hogy hangbeszélgetéseket folytathasson a felhasználókkal, és képek segítségével kommunikáljon, így közelebb kerül a Mesterséges Intelligencia (MI) népszerű asszisztenseihez, mint például az Apple Siri szolgáltatása.

A hangvezérlés sok új és kreatív lehetőségnek nyit ajtót, erről írt az OpenAI blog a frissítés kapcsán.

A hasonló Mesterséges Intelligencia szolgáltatások, mint például a Siri, a Google hangsegéd és az Amazon Alexa integrálva vannak azokkal az eszközökkel, amelyeken futnak, és gyakran használják riasztások és emlékeztetők beállítására, valamint információk internetről beszédben történő továbbítására.

A Spotify segít a ChatGPT beszédfelismerésében

Tavalyi debütálása óta a ChatGPT-t a cégek a dokumentumok összefoglalásától a számítógépes kód írásáig sokféle feladatra használják, versenyt indítva ezzel a Big Tech cégek között, hogy elindítsák saját, generatív MI-n alapuló szolgáltatásukat. Így A OpenAI számára is fontos, hogy gyors és jól működő frissítésekkel fejlessze a ChatGPT-t.

A ChatGPT új hangfunkciója esti meséket is mondhat, vitákat rendezhet az ebédlőasztalnál, és hangosan kimondhatja a felhasználók által írásban bevitt szöveget.

A beszédfelismerő algoritmus nem új, így nem is akkora kockázat bevezetni, az OpenAI közlése szerint a mögötte álló technológiát a Spotify használja a platform podcasterei számára, hogy lefordítsák tartalmaikat különböző nyelvekre.

chatgpt

Képeket is elemez majd

Az is újdonság lesz, hogy képeket is elemez majd a ChatGPT. A felhasználók képeket készíthetnek a körülöttük lévő dolgokról, és megkérhetik a chatbotot, hogy derítse ki, miért nem indul el a grill, vagy fedezze fel a hűtőszekrény tartalmát a vasárnapi ebéd főzésének megtervezéséhez, esetleg a munkában is segíthet, elemezhet egy összetett grafikont amelyben a felhasználó  munkájával kapcsolatos adatok vannak.

Ezzel a ChatGPT újabb kihívást jelent a Google számára, hiszen az Alphabet Google Lens jelenleg a legnépszerűbb szolgáltatás a képekről való gépi információszerzés piacán, és itt havonta 10 milliárd keresésről beszélünk, ami gigantikus méretű piacot jelent. A Google Lens egyébként közel fél éve egy új funkcióval segít a felhasználóknak kiszűrni az Mesterséges Intelligencia által generált képeket az igazi fotók közül, erre az ellenőrzésre is sokan használják.

Az új ChatGPT-funkciók a következő két hétben jelennek meg a Plus és Enterprise csomag előfizetői számára.

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram