Brad Pitt kihagyja a Hungaroringet a sztrájk miatt

A sztárok ugyan nem fognak forgatni a Hungaroringen, de az Apple F1-es filmjéhez vesznek fel jeleneteket a hétvégén a Hungaroringen. Brad Pitt azonban nem ül autóba, mert a hollywoodi színészekhez hasonlóan ő is részt vesz a sztrájkban. A hétvégén nagysebességű felvételeket, a paddockban végzett szereléses háttérjeleneteket fognak csupán rögzíteni a kitalált Apex csapat kalandjait elmesélő filmhez. A filmben Pitt egy, a versenyzéshez idősebben visszatérő pilótát alakít majd.

A sztrájk vége - és ezzel a munkabeszüntetés miatt csúszásban lévő filmek befejezésének ideje - egyelőre nem látszik. A mozgalmat a forgatókönyvírók robbantották ki, akiket a streaming lejátszások után lényegében csak fillérekkel honoráltak a stúdiók. Majd a producererek keménykedésére válaszul szolidaritásból sztrájkba léptek a színészek is.

A producerek terve a forgatókönyvírók kiéheztetése volt. Nyilatkozatok is láttak napvilágot arról, hogy megértőbbek lesznek az írók, ha a jelzálogkölcsönük aktuális részletének befizetése kerül veszélybe. Illetve hisznek abban, hogy a szöveggenerálási technológiák és a digitalizált statiszták korában kevesebb szakemberrel is lehet majd filmet csinálni a közeljövőben.

A színészek tárgyalóküldöttsége illetve olyan sztárok, mint Ron Pearlman, aki egy "tudjuk hol laktok" jellegű nyilatkozattal öntött benzint a tűzbe azonban úgy látják, hogy a mostani sztrájk egy olyan konfliktus, aminek nem lehet elodázni a megoldását. Ráadásul mellettük szól az is, hogy évi 10-20 millió dolláros fizetést besöprő stúdiófőnökök nyilatkozzák azt pár dolláros követelésekről, hogy az túl sok lenne.

A kezdő lépések között ott van az is, hogy a streamingnek meg kell találni egy olyan üzleti modelljét, ami egyszerre megfizethető a felhasználónak és elég tartalom is van benne. A megrendelt majd gyorsan elérhetetlenné tett és veszteségként leírt filmek és sorozatok - mint a Batgirl vagy A besúgó - hosszú távon nem építenek egészséges üzletet.

(Fotó: Takayuki Suzuki CC-BY-SA)

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram