2023. október 30.

Újdonságokkal jön elő az Instagram

Erősíti a baráti kapcsolatokat az Instagram újítása, és ezzel új szintre emeli a social media platform posztolási szabályait.

A Facebookok is magába foglaló Meta a fiatal felhasználókat leginkább vonzó Instagramon vezet be előremutató fejlesztéseket. Az Instagram alapjaiban egy esztétikus fotó megosztó platform, amelyet az általánosan pozitív hangvétel miatt sok Z generációs fiatal szeret, és itt valóban kevés troll kommentet látni, inkább a pozitív, egymást támogató visszajelzések a jellemzőek.

Az Instagram jól lépett a TikTok kihívására, és rövidvideós felülete, a Reels hamar népszerű lett a platform felhasználóinak körében, így tovább építheti az újításait a felületén.

Ez az új Instagram funkció

Az Instagram most olyan új funkciót tesztel, amely lehetővé teszi a barátok számára, hogy fotókat, videókat adjanak hozzá a carouseles posztokhoz. A platform még csak teszteli az új funkciót, és nem határozta meg a bevezetés időpontját. Az irány nem véletlen, egyre több olyan funkció jelenik az Instagramon, amely kedvez annak, hogy  csak a kisebb, baráti csoportok által elérhető felületek alakuljanak ki, amely erős trend az utóbbi években, és elvárás a felhasználók felől.

Az Instagram az utóbbi időben számos változáson ment keresztül, mivel a népszerű fotómegosztó alkalmazás újabb funkciókkal bővült. Múlt héten a Meta tulajdonában lévő közösségi médiaplatform egy olyan dedikált feedet tesztelt, amely csak az ellenőrzött felhasználók posztjait mutatja. Most pedig az alkalmazás egy közös carouseles poszt funkciót tesztel, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy meghívják barátaikat, hogy járuljanak hozzá a feedbe írt posztjaikhoz. Ez az új funkció lehetővé tenné, hogy barátaid további fotókat vagy videókat adjanak hozzá a posztodhoz, miután az élesedik.

Pontosabban a funkció lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy meghívják barátaikat, hogy hozzáadjanak a több fotót egyszerre mutató posztjaikhoz képeket az Instagramon.

Az Insta vezetőjének posztja szerint praktikusan úgy működik majd a funkció, hogy a fotó carousel posztolása előtt bekapcsolhatod, hogy a követőid küldhessenek be fotókat és/vagy videókat, amelyeket jóváhagyhatsz, hogy hozzáadhassák a poszthoz. A tesztfunkcióról készült képen egy "Hozzáadás a poszthoz" gomb látható a carousel poszt bal alsó sarkában. A felhasználó barátai rákattinthatnak a gombra, és beküldhetik hozzászólásaikat a poszthoz. Úgy tűnik, hogy a felhasználók a carousel utolsó csúszkáján is megtalálják a funkciót, amely egy nagyobb "Hozzászóláshoz hozzáadás" feliratot jelenít meg, amellyel fotókat vagy videókat lehet hozzáadni a meglévő poszthoz. A barátok által feltöltött képek nem jelennek meg rögtön, minden beküldött fotót és videót az eredeti posztolónak is jóvá kell hagynia.

instagram

A csak baráti és a reklámmentes Facebook és Instagram

Hamarosan bevezetik azt is, hogy a jelenleg a hirdetésekkel, és egyéb "külső" posztokkal feltöltött alapértelmezett Instagram feed mellett a felhasználók átkapcsolhatnak a Following feedre, hogy csak az általuk követett emberek posztjait lássák. Lesz egy Kedvencek feed is, amely az alkalmazásban kedvencnek jelölt felhasználók posztjait mutatja.

A hónap elején jelentették, hogy a Meta azt tervezi, hogy az Európai Unióban akár havi 13 eurót is felszámít a felhasználóknak a Facebook vagy az Instagram mobilon elérhető reklámmentes változatához való hozzáférésért. Az Instagram reklámokkal támogatott változata jelenleg minden felhasználó számára ingyenes, de nem is választhatunk reklámmentes verziót.

Az Instagramot az utóbbi időben kritikák is érték az adatvédelemmel, a biztonsággal és a felhasználók, különösen a gyermekek mentális egészségére gyakorolt hatásával kapcsolatos kérdések miatt. A múlt héten a Reuters arról számolt be, hogy az Egyesült Államokban 33 állam perelte be a Metát, azzal vádolva a vállalatot, hogy félrevezette a közvéleményt, és tudatosan addiktívabbá tette a közösségi médiaplatformokat, például az Instagramot a gyermekek és a tinédzserek számára. A keresetükben az államok azt állították, hogy a kutatások szerint a Meta közösségi médiaplatformjainak gyermekkori használata "depresszióval, szorongással, álmatlansággal, az oktatás és a mindennapi élet zavarával és számos más negatív következménnyel" hozható összefüggésbe.

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram