Már nem az influencerekre hallgat a Z generáció, de akkor kire?

Nem elég, hogy a Z generáció otthagyta a tévét és a rádiót, és egyre nehezebb nagy tömegben megtalálni őket a fragmentált online térben, most már az influencereknek sem hisznek igazán.

Egy átlagosan működő cégnek nagyon nehéz elérnie ezt a generációt, nincsenek ott a hagyományos tömegmédia műsorok nézői-hallgatói között, a bölcsek kövét az influencer marketingben találták meg, hiszen. amennyiben több véleményvezér mutatja be a termékeinket, biztosan eljutunk hozzájuk. Ráadásul az influencerek vállalt életmódjukkal azt is lehetővé tették, hogy hogy a termékünket kampányában jól célozzunk, hiszen a szépségipari termékek vagy a sporttal kapcsolatos szolgáltatások vagy más kampányok közönségét és népszerűségét lemérhettük az influencerek korábbi posztjaiból.

Valójában a követők számára elég hamar átlátszóvá váltak a termékelhelyezések a hírfolyamban, és az influencerek is gyorsan rátértek arra, hogy jelezzék, ha egy kereskedelmi posztot raknak ki, hogy a hitelességüket megőrizzék a követőik előtt. A népszerű social media felületeken mindenki a legjobb formáját mutatta a posztokon, és ezt a követők is tudták, hiszen a hagyományos tömegkommunikációval szemben itt ők is tartalomgyártók voltak, legalább párszor ők is posztoltak nyaralásról, étteremből vágykeltő képeket, így ők is tudták, hogy a hétköznapjaik azért nem ilyenek, és smink nélkül is másképpen festenek.

influencer z generáció

Ez hozta el olyan applikációk sikerét és áttörését, mint a BeReal, ahol az app jelzésére kell bejelentkezned, és a telefonod kamerájával egy körképet mutatnod a nap bármely órájában, hogy a követők és barátok ne az általad vágykeltővé varázsolt posztokat lássák, hanem, hogy mi is vesz körül valójában.

Akkor kire figyel a Z generáció?

A Vouge Business Asia kutatási részlege már 2019 harmadik negyedéve és 2020 második negyedév között vizsgálta hogyan viszonyulnak a Z generáció tagjai a véleményekhez, vagyis kinek hisznek inkább, ki a hiteles, a baráti és családi kör vagy a véleményvezérek? Mint a fenti linken is látható, Japánban és Dél-Koreában már döntő súllyal az utóbbiakra figyeltek, és Kínában is megfordult a trend, többen tartották fontosnak a családi és baráti mintákat.

Ez a tendencia azóta is tart, és leginkább a family&friends körül kell keresnünk a megoldást. Mindez azt sejteti, hogy lejáróban az influencerek kora, a hiteles forrás az ismeretségi körödből fog kikerülni. Ez pedig előtérbe helyezte a márkaevangelisták építésének a fontosságát. A márkaevangelisták a legfontosabb hirdetői a termékeidnek vagy a cégednek, mert ők a leghitelesebb források a környezetük számára, mivel nem pénzért posztolnak, és beszélnek a termékedről, hanem mert tetszik nekik, és érdemesnek tartják beszélni róla. Az általuk beszervezett ügyfelek élettartama 16%-al magasabb, mint az átlagosé. A lelkes és állandó vásárlókat érdemes tehát megkeresni exkluzív ajánlatokkal, ajándékokkal, vagy nyereményjátékokat, vetélkedőket szervezni, hogy bevonjuk őket. Mégis a legjobb márkaevangelisták a saját csapatunk tagjai lehetnek, ha magukénak érzik a cég küldetését, és büszkék a szerepükre a vállalkozásánál.

Mi lesz az influencerekkel?

A véleményvezérek is érzékelték az idők változását, ezért indult el a deinfluencing trend, ahol nem csak tökéletes sminkkel és manipulált fotókkal jelennek meg a profiljukon, hanem smink vagy különösebb vizuális csalás nélkül, természetesen mutatják meg magukat.

Mivel a véleményvezérek rengeteg felhasználót érnek el, márkaismertség szempontjából jó üzlet lehet ismert véleményvezérekkel dolgozni, sokuk, ha testreszabott, akár saját terméket mutat be, akkor igen hatékony is lehet. Így ez az üzlet sem tűnik el, de bármilyen termékkel más nem lesz kiugró hatása.

Vállalati internet: Tarr.hu

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram