2023. június 19.

Nő a hazai sávszélesség: a Tarr Kft. félmilliárd forint érték felett épített ki szélessávúinternet-hálózatot

Az internet elérés és a nagy sávszélesség a COVID járvány óta még inkább fontos, ha nem létkérdés a cégek és a munkavállalók számára. Ezért fontos, hogy a hálózat fejlesztése minél előbb, és minél jobb minőségben megtörténjen. Most egy újabb állomáshoz érkezett a haza internetelérés biztosítása, ráadásul ez egy olyan térségben történt, ahol lemaradó, hátrányos helyzetű települések is vannak.

Szélessávúinternet-hálózatot épített ki a TARR Építő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. a Marcali járásban; a mintegy 573 millió forintos, ebből 515 millió forint európai uniós pályázati támogatást élvező beruházás eredményeként 18 településen 3600 háztartásba jutott el a legkorszerűbbnek számító optikai kábeles, gigabitképes hírközlő hálózat - tájékoztatta a szekszárdi székhelyű társaság az MTI-t.

A közleményük szerint:

a fejlesztéssel több mint 30 megabit/secundumos (Mbit/s) elméleti letöltési sebesség és igény esetén akár 1 Gbit/s sebességű szélessávú internet szolgáltatás is biztosítható.

A Marcali járáson felül, a Kft. további járásokban is lehetőséget kapott hírközlő hálózatok kiépítésére, így idén már több mint 18 ezer háztartásnak vált elérhetővé a szélessávú internetezés lehetősége - jegyezték meg. Kitértek rá, hogy a hírközlő hálózati fejlesztések eredményeként javulnak a lemaradó, hátrányos helyzetű települések lehetőségei, a korszerű digitális szolgáltatások elérhetősége pozitívan hat a lakosság jólétére, a vállalkozások versenyképességére, és tovább javul az állam, a közigazgatási intézmények hatékonysága.

internet sávszélesség

A több mint harminc éve alapított, több mint 300 embert foglalkoztató magyar tulajdonú TARR Kft. a nyilvános cégadatok szerint tavaly 12,563 milliárd forint nettó árbevétel mellett 1,684 milliárd forint adózott eredményt ért el, míg egy évvel korábban 11,850 milliárd forint bevétellel és 1,674 milliárdos profittal zárt.

Forrás: MTI

Illusztráció: Pexels.com

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram