2023. szeptember 07.

A felhasználók kérték: WhatsApp lehetővé teszi a felhasználók számára az azonnali videoüzenetek letiltását

A WhatsApp felhasználók új kapcsolót kapnak, amellyel letilthatják a nemrég bevezetett „Instant Video Messages” funkciót.

A felhasználóbarát felületek életfontosságúak a modern applikációkban, a UX a könnyű kezelhetőség és a felhasználói élmény a legfontosabb elvárások egyike a digitális programok működésében. Nem véletlenül, mert ha nem találsz meg egy funkciót, mert a desgin nem egyértelműen jelzi, vagy mindig megsz okásból mellé kattintasz ( vagy inkább mobilon melléböksz) egy fontos parancsnak, vagy véletlenül egy óvatlan mozdulattal ki tudsz törölni fontos beállításokat, akkor hamar elhagyod az adott felületet. Ma az applikációkat folyamatosan frissítő cégek, könnyen futhatnak hibákba, amiket minél gyorsabban orvosolniuk kell.

Úgy tűnik, hogy ebbe a hibába esett a WhatsApp is, amikor egy új, egyébként modern funkciót vezetet be a csevegő applikációban. A WhatsApp ugyanis nemrégiben bemutatott egy új funkciót, amellyel a felhasználók rövid videóüzeneteket küldhetnek és fogadhatnak. Az „Azonnali videoüzeneteknek” (Instant Video Messages) nevezett funkció a hangüzenetek megosztásához hasonlóan működik, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy gombnyomásra rövid videoüzenetet küldjenek. Eddig nem is lenne baj, hiszen ma már sokan nem egyszerű hangüzenetet küldenek a másiknak, ha nincs idejük vagy lehetőségük szöveget begépelni a telefonon, hanem a szelfikamera segítségével az arcukat is adják az üzenethez.

De úgy tűnik, hogy ez a funkció néhány felhasználó számára zavaró, mivel ugyanazt a gombot használja, mint az audioüzenetek küldésére kell, és a felhasználók panaszkodnak, hogy véletlenül küldtek videoüzeneteket. Mint kiderült, a WhatsApp figyelembe vette a felhasználói visszajelzéseket, és teszteli a funkció letiltásának lehetőségét.

Whatsapp

A WABetaInfo információi szerint a WhatsApp legújabb bétaverziója tartalmaz egy kapcsolót, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan letiltsák az azonnali videoüzeneteket. A kapcsoló kikapcsolása után a képernyő jobb alsó sarkában található mikrofonikon visszavált az alapértelmezett működésre, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan megosszák a hangjegyzeteket. A kapcsoló kikapcsolása azonban nem akadályozza meg, hogy mások videoüzenetet küldjenek nekünk.

Az Instant Video Messages jelenleg csak az iOS 23.18.1.70-es WhatsApp-on és az Android 2.23.18.21-es WhatsApp-on érhető el, és a következő napokban érkezik a stabil verzió, így eltarthat egy ideig, amíg a kapcsoló elérhető lesz.

Vállalati internet: Tarr.hu

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram