2023. augusztus 21.

Felnő a Threads, jön a héten a webes verzió, és talán még keresni is lehet majd a Twitter kihívóján

A Meta a hét elején elindíthatja a Threads webes verzióját, ezzel a Twitter kihívó a hét elején megkapja a felhasználók egyik legkeresettebb funkcióját.

A nevét X-re váltó Twitter legnagyobb kihívója a Meta lett, amely Facebook és Instagram mellett új rövid szöveges híreket és posztokat közlő felületet indított el Threads néven. Az Elon Musk ámokfutása miatt megingó Twitterre adott gyors válasznak azonban vannak problémái. Zuckerbergék valószínűleg tényleg nem terveztek, vagy nem most terveztek előjönni hasonló szolgáltatással, így a webes verzió hiányzott a sebtében bejelentett Threads-ről, de a keresés is nehézkes volt, hiszen legfeljebb más felhasználókra lehetett keresni.

A Threads tehát egy nagyon csupasz Twitter-klónként indult el mindössze másfél hónapja, de így is gyorsan túlszárnyalva a 100 milliós felhasználói határt (úgy, hogy csak az USA-ban volt használható). Az alkalmazás gyorsan megtelt hírességekkel illetve nagy márkákkal, de hiányzott belőle néhány fontos funkció, amelyeket a Meta most lassan hozzáad. A cég nemrégiben hozzáadott egy követési lehetőséget a hírfolyamhoz, valamint a Mastodon-profillal való kapcsolat ellenőrzésének lehetőségét, jelezve, hogy a Meta legalább részben komolyan veszi a decentralizált közösségi hálózati protokoll Activity Pub integrációját (Az ActivityPub egy hivatalos W3C által ajánlott szabvány, amelyet a W3C Social Web Working Group tett közzé, vagyis több közösségi felületről be tudsz jelentkezni egy regisztrációval, és egy API-n keresztül össze vonhatod ezeket.)

threads

A Threads webes verzió még nincs igazán készen

Most A Meta augusztus végén elindítja a Threads webes verzióját – írja a The Wall Street Journal. Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója elmondta, hogy a cég a hónap eleje óta dolgozik a funkció hozzáadásán és a jobb keresési lehetőségen (tehát, hogy egyáltalán keressen – ahogyan írtuk fent, jelenleg csak felhasználónevekre lehet keresni a platformon), és hamarosan elkészül. A WSJ azonban azt írja, hogy forrásai szerint a funkció bevezetési tervei nem véglegesek, és változhatnak, Adam Mosseri az Instagram vezetője, akit a Threadset is viszi, a múlt héten közzétette a Threads-en, hogy a Meta egy-két hétig belső zárt körben tesztelt egy korai verziót a webes megjelenésből, de még „több munkára van szükség” a széles körű megjelenés előtt. Vagyis az elkészített fejlesztések valószínűleg még nem működnek hibátlanul. A Threads webes verzió  tehát még nincs igazán készen, bár a bevezetésnél mikor zavarta a Facebookon a Metát, hogy valamit szinte félkész állapotban tettek közzé?

Vállalati internet: Tarr.hu

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram