2023. szeptember 05.

Blockchain alapú tőzsdét fejleszt a londoni tőzsde

A világ legnagyobb tőzsdéinek egyike komolyan jobb megoldásnak gondolja a blockchain alapú megoldást.

Bár a blokkláncot használó eszközökről legtöbbünknek a kriptovaluták és a bitcoin jut az eszébe, maga a technológia jóval több dologra használható a háttérben. Mivel igen biztonságos, ami nem mondható el általában az interneten zajló folyamatokról, ezért éppen a hagyományos pénzügyi piacok, parlamenti választások és más csalásra, vitákra igen kényes probléma megoldására nyújt remek lehetőséget.

Most a Londoni Értéktőzsde hagyományos eszközkereskedési platformot fejleszt ezzel a technológiával. És ennek semmi köze a kriptóhoz, a Londoni Értéktőzsde (LSE) csoport hagyományos pénzügyi eszközöket kínáló blokklánc alapú platform létrehozását tervezi.

Egyszerűbb, átláthatóbb tőzsde

A Financial Times beszámolója szerint a vállalat már egy éve vizsgálja a blokklánc alapú kereskedési program lehetőségeit. Az LSE Group tőkepiaci vezetője, Murray Roos elmondta, hogy a vállalat erőfeszítései a blokklánc vizsgálata terén elértek egy olyan pontot, ahol úgy döntött, hogy megvalósítja ezt a tervet.

Roos azt is leszögezte, hogy nem fog semmit a kriptovaluták köré építeni. A vállalat azonban blokklánc technológiát fog alkalmazni a hagyományos eszközök birtoklásának, vásárlásának és eladásának hatékonyságának növelésére.

Roos szerint az ötlet az, hogy digitális technológiát alkalmazzanak, hogy a hagyományos eszközök számára „egyszerűbb, gördülékenyebb, olcsóbb és átláthatóbb” folyamatot hozzanak létre. Az LSE Csoport ügyvezetője azt is hozzátette, figyelni fognak arra, hogy a rendszer a tőzsde szigorú szabályai szerint működjön.

London, tőzsde

Roos azt is megemlítette, hogy az LSE Csoport megvárta, amíg a befektetők készen állnak arra, hogy bevezethető legyen az technológia, és a nyilvános blokklánc technológia elég jó hírű legyen, valamint igazoltan működőképes, mielőtt folytatná a projektet. Roos szerint, ha a terv megvalósul, akkor az LSE Group lesz az első olyan nagy globális tőzsde, amely teljes blokklánc-alapú ökoszisztémát kínál a befektetők számára.

A rendszer (egyelőre) nem a régit váltja majd le, hanem mellette működik majd új lehetőségként. A kulcsfontosságú módszer a tokenizálás lenne, ami a részvények digitális nyilvántartását foglalja magában, amely a blokkláncra jellemző módon lehetővé tenné a tulajdonosok és a kereskedés folyamatának hatékony nyomon követését.

Vállalati internet: Tarr.hu

 

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram