2023. július 05.

A Youtube blokkolja blokkolókat - Lecsap a reklámtiltókra a videomegosztó

A videómegosztó reklám elhelyezési gyakorlatára, amely szerint a videók elejére, közepére és úgy általában bárhová beszúrt reklámjait ugyanis nem feltétlenül kedvelik a felhasználók.

Erre pedig két megoldás létezik. Az egyik egy teljesen ingyenes reklámblokkoló telepítése a böngészőbe. A másik a Youtube Premiumra való előfizetés. Ez utóbbi pénz természetesen a Google kasszájába áramlik be.

youtube

(Fotó: Rego Korosi CC-BY-SA)

Már tilt a Youtube

A felhasználók múlt hét végén kezdtek el beszámolni arról, hogy három reklámblokkolóval végignézett videó után kitoltotta őket a Youtube. Mostanra pedig már a magyar netezők is megtapasztalhatják az élményt. A tiltást azzal indokolja a Google, hogy csak a reklámok miatt tudják ingyen szolgáltatni a több milliárd videót, amelyek fent vannak az oldalon. A videomegosztóra nem nehéz visszakerülni. Csak a reklámblokkolót kell kiiktatni vagy a YouTube-ot kell hozzáadni azoknak az oldalaknak a fehérlistájához, amelyek jeleníthetnek meg hirdetést. Valószínűleg a teszttel elindul egy macska-egér harc is a reklámblokkolót fejlesztők és a Google között. Ez utóbbinak lehet némi sportértéke.

A cég folyamatosan próbálkozik azzal, hogyan lehetne minél több felhasználóját átterelni a Prémium előfizetésre. Tavaly egy ideig a 4K-s felbontást is fizetős funkcióvá próbálta tenni. A Premium egyelőre moderáltan sikeres terméknek számít a legjobb indulattal is. Tavaly összesen 80 millióan fizettek elő rá.

Vállalati internet: Tarr.hu

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram